Řitník 2016 - 1. etapa

Aby jsem se do penzionu všichni vešli, spíme roztroušeni po celém rozsáhlém objektu a i tak na pár jedinců vyšla jen matrace. Malá hrstka k tomu navíc musela do spacáků, které jim ovšem vezeme v servisním vozidle, ale nikdo si na ubytování nestěžoval. Snídaně je formou rautu a zápasíme jen s vařením ranních káviček a čajů. Nakonec jsou snad všichni uspokojeni. Na některých jedincích je vidět včerejší řádění a poznají se především poleháváním po zahradě penzionu. Když je jasné, že jsou již všichni po snídani, rozdáváme itineráře a vypouštíme borce na trať. Dnes na všechny čeká klasická etapa, řešena itinerářem po staru ... tedy bez luštění šifry. Tak snad letos nebudou žádné dohady, že někdo něco špatně pochopil atd. I naše grupa má na trase jednu atrakci a tak se s posledními borci vydáváme na cestu i my a při pohledu na oblohu nám je jasné, že deště se bát nemusíme.

Naším prvním cílem je rozhledna "Na Vrchách" u obce Břasy. Tam Rosťu začal trápit zasekávající se plyn u motorky. Rozhodl se proto využít čas naší prohlídky rozhledny a následném marném hledání kešky k opravě. Bohužel to nebyla jediná špatná zpráva, která nás zde zastihla. Nováček z jihu Michal, se při jízdě se svým CB-čkem tak kochal, až skončil v poli. Jezdec vyvázl bez závažnějších zranění, ale stroj byl nepojizdný. Naštěstí tu byl s námi i Alěš, a tak jsem přerovnali věcí z "medvěda" do jeho "fordika" a Petr vyrazil pro Michala. Po dohodě ho převezl na nejbližší pumpu, kam si pro něj přijeli další kamarádi. Tím však neskončila strastiplná cesta pro zbytek jeho partičky. Ti udělali klasickou nováčkovskou navigační chybu (záměna obcí) a zajeli si cca 100 km. Přidali si tak minimálně dvě hodinky v sedle motorek. Správné řešení úkolů z 1. etapy si můžete připomenout níže..

Takhle měl vypadat správně vyplněný itinerář 1. etapy

To pro nás již proběhla cesta v poklidu a trápil nás jen hlad a všudepřítomné vedro. Hlad ukájíme v Holýšově, ale vzhledem k absenci slunečníku nebo pergole, trpíme na sluníčku. Nakonec šťastně dorážíme do nocoviště v "Rekreačním středisku Rybník" ve stejnojmenné obci kousek od hranic. Pak se pustíme urychleně do příprav cílového stanoviště a dráhy na slalom. Velký problém nastává s připojením na net, jelikož náš systém běží on-line a poblíž cíle není žádná funkční free wifi. Po hodině běhání s notebookem, řeším připojení provizorním způsobem (na černo), ale aspoň můžeme fungovat. Mezitím je již vše připraveno pro dojezd borců a následné soutěže a my konečně usedáme k pivku. Opět jako první do cíle přijíždí Jirka Roušal a Renča. Jako poslední doráží nováček Mirďa a tentokrát již za čas 11:16:17 bere zaslouženě šneka. Tak aspoň k něčemu bylo to bloudění dobré. Nejméně kilometrů natočil herr. Němec na suzuce. Nejvíce pak Atomic s Lenkou a to 395 km. Tím tak najeli o 155 km více, takže si opravdu zajezdili.

Radost nám letos udělali kluci ze severu, kteří se konečně odrazili ode dna a pobrali pár vavřínů. Především Tomáš na Aprilce, který si dojel pro jeho první úspěch a hned bral zlato v 1.etapě. Hodně si tak spravil chuť po Prologu. Jen těsně na druhém a tedy stříbrném postu končí Dědek na kawičce. Na stupně vítězů se pak ještě vchází Woodman s hondičkou a bere bronzovou medaili. A tím končíme výsledky první etapy, ale na borce ještě čekala soutěž, která rozhodné o celkovém vítězi.

Odkaz na web s výsledky "1. etapy"