Řitník 2016 - celkové výsledky

Letos o celkových výsledcích rozhodovala dodatečná dovednostní soutěž, které se účastnili všichni borci. A byla to pořádná legraci. Nejdřívé přišel na řadu panák dle vlastní volby. Po jeho konzumaci následoval zrychlený přesun na stanoviště, kde Aleš řídil střelbu na plechovky. Každá přeživší plechovka, byla ohodnocena penalizací. Následně závodník osedlal jednostopého oře na manuální pohon a za úkol měl projet připravenou trať, která obsahovala přejezd prkna a slalom. Každá chyba opět přinášela trestné body. Nejpřesnější mušku a nejvíce sil měl očividně Okakola, který za námi, s ohledem na pracovní povinnosti, dorazil až do cíle. Na druhém místě se umístil Míra a založil tak na slušný celkový výsledek. Třetí flek pak díky horšímu času připadl Žmuldovi. Co se týká času, tak absolutorium si zaslouží Kebulák, který všem vytřel zrak a to díky výpadku netu musel trať absolvovat dvakrát. Hlavně dva panáky slivovice mu pěkně zavařili.

Odkaz na web s výsledky "soutěž"

Po soutěži už jsme uzavřeli celkové výsledky a zde zmíníme pár "nej". Nejméně kilometru letos najel Dědek. Jeho natočených 339 km ovlivnilo, že letos se jel jen Prolog a jedna etapa. Díky bloudění a zajíždce pak najeli nejvíce nováčkové Atomic a Lenka na Hondě VFR. Jejich 502 km už vypadalo na slušnou projížďku. Nejrychleji celý Řitník zvládl Míra s Renčou a řádně se jim blížila také rodinná partička Arnošt a Kubajs. Za to na trase nejvíce času strávil nováček Mirďa na V-Stromce.

Ale opět dost statistik a jdeme se věnovat celkovým medailistům. Výjimečně začnu již bramborovou pozicí, která při rovnosti bodů připadla Oldovi na Repsolce. Jen drobnosti rozhodli o bronzovém stupínku pro Kebuláka, kterému zapůjčená Suzuki rozhodně chutnala a vyvezla ho na medailové pozice se ziskem 257 bodů. Stříbro si vyjel Súťa, jenž nasbíral 259 bodů, když i on vyměnil dvoutaktní stroj za V-Stromku. Již druhé zlato za 261 bodu brali po vynikajícím výkonu v soutěži Mirek Zíval s Renčou na KTM a dokonce připravili Jardu o vedení v Tour de Řitník.

Odkaz na web s "celkovými výsledky"

Letos se ukázalo, že "v jednoduchosti je přece jen síla". Utvrdili jsme se, že není třeba zavádět složitosti a zábavy dosáhneme i jednoduchou cestou. Nemusíme pak řešit dohady, proč ty řešili úkoly tak a jiní tak. Upustili jsme také od leckým neoblíbených vědomostních testů a o vítězi tentokrát rozhodovali dovednosti (hod šipkami a soutěže). Jako problém se ukázalo opět pokrytí signálem a internetem, dané lokalitami do kterých nás letos Řitník zavedl. Ale spíše to byla naše starost, tak aby vše fungovalo.

Po vyhlášení vypukla volná zábava, která byla možná utnutá brzo a možná právě včas, aby cesta domu proběhla v pohodě. Ráno se všichni s klidem v srdci rozjíždíme za svými cíli. Počasí nám dopřálo pohodové projížďky a tím také nemalou měrou ovlivnilo pohodu letošní akce. Výtky nikdo neměl k ubytování ani k průběhu celého závodu. Takže spokojenost panovala i na naší straně a nezbývá než tradičně konstatovat, "Řitníkum zdar a brzo na Dořitné".