Řitník 2016 - prolog

Rok utekl jak "prd" a my už zase sedíme na motorkách a míříme do cíle Prologu a našeho dnešního nocoviště. Je pátek 6. května 2016 dopoledne a já nedočkavě vyhlížím Petra s dodávkou, abych naložil spacáky a přesunul se k motorce. První část přesunu proběhne na čas a bez problémů. Nutné věci putují do kufru na motorce, zbytek pokračuje s Petrem a já vyrážím za zbytkem naší motoparty, která si zatím dopřává obídek. Ten já už nestíhám a do cíle Prologu mířím na lačno ... což mě asi nemůže moc uškodit. Chceme být co nejdříve v cíli a tak nás moc zastávek a kulturních vložek nečeká ... vlastně jen jedna rozhledna a pak frčíme dál. Dnešním cílem je "Selský dvůr Biskoupky", hostinec, který měl být podle historických pramenů původně pivovarem. Po příjezdu nám situaci mírně komplikuje smuteční hostina, ale nakonec nedojde k žádné nepříjemnosti. Po rychlém ubytování startujeme notebook, na zahrádce v dosahu místní WiFi a vyhlížíme první borce. Naprostou pohodu nám kazí jen občasný nárazový vítr, který nám otáčí slunečník.

V počtu účastníků držíme standart a do cílem Prologu doráží 35 strojů. I přes velkou snahu nedokázal Kebulák na start připravit svojí čízu a tak se letošní Řitník musí obejít bez dvoutaktního stroje. I když to není docela tak pravda, protože v dodávce doputovala také babeta, která byla prvotně určena k plnění soutěžních úkolů. Nakonec jsme však usoudili, že by to pro ní mohla být poslední akce a sloužila tak jen jako přibližovadlo po okolí stanoviště pro knížete. Významné problémy jsme na trase Prologu nezaznamenali a dokonce se za námi přijeli podívat Lefici (Jabruna s Jardou), kterým to letos poprvé nevyšlo na kompletní účast v závodě. Správné řešení úkolů z prologu si můžete připomenout níže..

Takhle měl vypadat správně vyplněný itinerář prologu

Trasu Prologu bylo jako již tradičně třeba luštit pomocí šifer, ale popravdě ... letos jsme borce zas tolik nepotrápili a nebýt opakovaně chyb při zapisování odpovědí do itinerářů, tak snad nejsou ani žádné ztracené body. V cíli jsme ještě pro všechny připravili zpestření, a to házení šipkami. Tahle novinka nám pomohla rozřešit případy schodných bodů z Prologu a využijeme jí i u etapy. A opět nesmím zapomenout ani na Aleše, který za námi přijel a pořizoval fotečky.

Jako první do Biskoupek dorazili Jirka Roušal a Renča, ale absolutně nejlepší čas měl sešroubovaný Žmulda, na bednu ho to, ale tentokrát nedostalo. Nejvíce času na trase Prologu strávil nováček Mirďa na V-Stromu, Šneka nakonec bral ostřílený borec Jirka Woodman, který dorazil až pár minut po osmé večer. Nejméně kilometrů najel Méťa na Aprilce a naopak nejvíce opět Woodman, čímž se vysvětloval jeho pozdní příjezd.

K rozdělení závodníků do kategorií už se vracet nebudeme a tak máme letos opět klasicky jen jednoho vítěze. A tím se stali Míra a Renča na KTM a položili základ slušnému celkovému výsledku. Stříbro si odvezl loňský nováček Libor na BMW, bronzová medaile tentokrát zbyla na Jardu Webra Pelce na Hondě VTR. Po vyhlášení následovala volná zábava na baru a v restauraci s živou hudební produkcí, která ovšem nebyla zrovna našeho ražení.

Odkaz na web s výsledky "Prologu"