Řiťojezd 2010

Bob
9. červnence - 11. července 2010
 

Aby jsme si zkrátili čekání na další ročník Řitníku, vymyslel Rosťa "Řiťojezd". Jeho první ročník obnášel odpočinkový výlet na dvě noci, tradičně po řitích. Sraz byl naplánován na 9.7.2010 u rekreačního střediska NEBÁKOV, kde bylo zajištěno ubytování i s polopenzí. Cena ubytování 350,- Kč za noc byla celkem ucházející.

Povinná výbava :
- řiťomapa ČR
- digitální foťák na památeční snímky
- dobrá nálada

A té dobré nálady si přivez každý dost. Sice jsme se trousili jak šváby, ale nakonec jsme se sešli v hojné sestavě a pěkně to společně v uvolněné náladě zapili. Márty využil cestu k provětrání nového Varadera a herr. Němec pro změnu nové Míle, která nahradila ukradenou Zuzanu. Nehonili nás žádné časomíry a statistiky výsledků a tak jsme si to řádně užili i my, kteří jinak většinu času na Řitníku sedíme u notebooku. Asi nejlepší byla zelená, protože velice záhy došla. Představu o dění lehce získáte při pohledu na fotky v galerii.

Na další den Rosťa naplánoval hromadný výlet. Bohužel už po 20 km bylo všem jasné, že není možné se udržet pohromadě. Postupně začali někteří borci odpadat a do Lázní Libverda k "Obřímu sudu" nás již dorazila jen hrstka. Něco jsme pojedli a vyrazili na výlet do Polska, kde třeba mě již velice trápil obsah mé nádrže. Naštěstí to do Harrachova za morální podpory jediného Davida Šimka vyšlo. Odtud pokračujeme na chatu Rezek, kde je další zastávka a občerstvení. Je opět pěkný pařák takže přijde vhod. Zasyčí pár točených kofol a dojde i na bramboráčky. Pak hurá na stroje a zpět do Nebákova ke stánku. Přijíždíme opět na etapy a dost nás také trochu bloudí. Trochu je to způsobeno tím, že asi jediný kdo věděl kam a kudy se jede byl Rosťa. Jeho tempu však všichni nestačili, čemuž se při tak velkém počtu strojů nelze divit. Program na večer je opět stejný ... pivo, zelená a jiné pochutiny.

Ráno posnídáme a plánujeme hromadný odjezd. Bohužel někteří ještě dospávají. Takže naše cesty se opět dělí, protože třeba mě a Alfimu se nezamlouvá Rosťova zkratka přes pole a Žmulda s Žakym se chtějí zastavit na dobrý obídek. I tak se první ročník této pohodové akce povedl a třeba se dočkáme pokračování, nebo jiného nápadu.