Řitník 2019 - celkové výsledky

S ohledem na očekávaný déšť jsme letošní soutěž osekali pouze na střelbu a její výsledky zakomponovali již do 2. etapy. I tak mohl na nejvyšší mety pomýšlet pouze ten kdo sundal všechny plechovky a to jsme letos závodníky ochudili o tradičního panáka před střelbou. Každá přeživší plechovka, byla ohodnocena penalizací, která mohla některé pořádně mrzet. Třeba Jardu nebo Lisáka, kteří to budou muset trochu do příště vypilovat.

No a teď už nadešla chvilka pro celkové výsledky. Opět si nejdříve připomeneme pár "nej". Nejméně kilometru letos najel dle očekávání Pavel Popek na BMW a to 502 km. Dalšími v pořadí byli Vlasta a Libor s 508 a 509 km. Nejvíce pak Pavel a Ivka, kteří to nahnali během první etapy. Celkem se dostali na 595 km. Nejrychleji celý Řitník zvládl Méťa a Eli, když měli k dobru skoro půl hodiny na Jardu Webera. Nejdelší čas z regulérních dojezdů nasbíral letošní hlači kilometrů Pavel a Ivka, kterým to trvalo skoro o 3 a 1/2 hodiny déle. I tak musíme dojezdovou morálka letos pochválit. Už nemusím do tmy vysedávat u notebooku, za což všem děkuji.

U celkových výsledků již tradičně začnu bramborovou medailí. Tu si v šipkách vyházel Kuba s Kačkou na Honda VFR 1200F. Na stupních vítězů, to bylo opět vyrovnané a tak si bronz vyházeli Pavel Novotný s Ivkou na Hondě GL 1800 GoldWing, kteří hájili krabicáře v soutěži. Stříbro letos bral Bohouš Vencl a Eliška na KTM 990 Adventure, které nezastavil ani menší karambol na trase. Druhé celkové zlato bere Žmulda na Aprilia Tuono 1000 a pokračuje v dominanci italských strojů v Řitníku.

Ukázalo se, že improvizace v případě soutěže, nebyla úplně na škodu a i jen střelba přinesla plno legrace . Tradiční pravidlo, "že v jednoduchosti je síla" se opět naplnilo i letos. Povedlo se nám připravit i pár záludných úkolů na trase, které věříme, že zpestřili všem cestu ... tak máme na to zase rok vymyslet něco nového. Jinak vše probíhalo bez problémů a žádné stížnosti se k našim uším nedonesli. Spokojeni jsme i s nastavenou kvalitou ubytování a zajištění večeře se snídaní. Posezení v Písečné bylo také moc prima jen mohla být na baru větší zásoba lihovin, takhle si vypila i okena, která byla mezi cenami.

Ráno spolu naposled posnídáme a pak už se všichni navlékají do nepromoků, protože počasí od nás definitivně odvrátilo vlídnou tvář.Tak si ještě jednou řekneme "Řitníkum zdar a brzo na Dořitné" a pak už definitivně míříme domů. Ta připomínala spíše podzim, než rozzářené jaro. Taky to pár lidiček odmarodilo a ještě dlouho nudlalo při srazech u pivka.