Řitník 2019 - 2. etapa

Druhý den opět u snídaně posloucháme historky, jak si někteří jedinci zpestřili noc v "Resort & Kemp Dešná" u místního Jukeboxu na terase. Možná není náhoda, že se setkáváme se stejnými jmény jako loni. Čest pořadatelů držel Márty, který se vzdal až za ranního zpěvu ptáků. Přítrž hlučnému Jukeboxu učinil až Méťa, který se zvedl z pelechu a šel ho vytrhnout ze zásuvky. Pro některé nevyspalé jedince, tak bude druhá etapa asi očistec, a to jsme vybrali zase takové pěkné cestičky a zajímavé úkoly.

Poklidný odjezd závodníky naruší až partička kolem Atomica. Ten mě při odjezdu a focení ještě zdraví s úsměvem, ale hned za bránou jeho radost kalí prázdná zadní pneumatika a pořádný hřebík. Naštěstí tu je plno šikovných lidiček, kteří do kufrů zabalili ty správné věci. Zdržení tak netrvá dlouho a kluci už zase frčí na nejbližší pumpu, kde kontrolují stav pneu. Tím se dá uzavřít výčet obtíží, které potkal Řitníky během závodu. Když odjedou i ti poslední, naskáčeme do dodávky a zavelíme k přesunu.

Dalším cílem je "Penzion Rota Písečné" nedaleko Slavonic a hranic s Rakouskem. Jak již název napovídá, sídlila zde pohraniční stráž a tomu odpovídá i technika, kterou si můžeme v areálu prohlédnout. I zde nás čeká příjemné prostředí, která známe již z loňska a z mapování. V klidu si vše znovu projdeme, probereme místní možnosti a vybereme plac rpo cílové stanoviště a soutěžní disciplíny. Počasí nám stále přeje a u točeného pivka máme chuť se natáhnout někam do stínu a dospat včerejší večer. Když se objeví první borci, není už na takové myšlenky čas. Navíc nás děsí předpověď počasí, která slibuje pěkný mordor a tak doufáme, že přijedou všichni na čas. Těšíme se také na večer, kdy na nás čekala polévka, čína s rýží a další zápas v hokeji, tentokrát s Norskem. Správné řešení úkolů z 2. etapy si můžete připomenout níže.

Takhle měl vypadat správně vyplněný itinerář 2. etapy

Jako první se objevují Žmulda, herr. Němec a Jarda. Soutěže mají rychle za sebou a pak už se věnují pivku a sondováním jak dopadli. Nezklame ani Méťa s Eli, kteří dorazí půl hodiny po první partičce. Ještě to nevědí, ale dnes najeli nejvíce, a to 298 km. Pak máme delší pauzu, než se začnou borci hromadně hrnout do cíle. Jako poslední Bohouš s Eliškou na KTM, kteří dostanou při vyhlášení šneka. Nejméně kilometrů najel Woodman, když mu stačilo 255 km.

Druhou letošní bednu a zasloužené etapové vítězství díky šipkám bral Žmulda na aprilce. Na druhém místě skončil Vlastik na Hondě, kterému také loni vyšla druhá etapa. Bronz si přebral herr. Němec za bouřlivé potlesku Žmuldy, který se dožadoval opakování ceremoniálu. Tak dopadla druhá etapa a každý už asi tušil kdo si letos odnese hlavní pohár za celkové vítězství.