Řitník 2019 - úvod

Bob
prosinec 2018 - duben 2019
 

Přípravy

Debaty na dalším ročník začali již po konci předchozího ročníku, ale nakonec zůstane opět vše při starém. Penziony oslovujeme opět již před vánoci a dlouhou dobu jednání provází nejasnosti. Naštěstí to dopadne dobře a ubytovačky se podařilo poskládat. Pak už zbývalo jen naplánovat jednotlivé etapy. Ty jsme nakonec při objíždění tras částečně pozměnili, ale nebylo to ke škodě. Pokoušíme se vymyslet i nové záludné úkoly, ale jsou místa, kde to je neřešitelný problém a to vesnici objedeme několikrát do kola. I tak tušíme, že opět budou vznikat dohady a diskuze ... to už prostě k Řitníku patří.

Letos jsem místa startů a cíle navštívili společně a opravdu jsem se již těšil až to celé vypukne. Uspokojivě působilo i jednání majitelů, kterým jsme slíbili bezproblémový průběh našeho pobytu. Ani na ubytováni se pravděpodobně nebude moci nikdo stěžovat, protože se snažíme držet našeho standardu za rozumnou cenu. Tak už se jen modlit nad pěkným počasím ... to vyšlo tak na půl.

Bob
9.5.-12.5.2019
 

Řitník 2019

Tvorba itinerářů letos proběhli v naprostém poklidu ... i díky dobrému zmapování tras ..., a tak nebylo potřeba žádných porad. Asi jsme opravdu ten náš systém již vypilovali. Víkend před Řitníkem nás zaskočil Piškot, který měl dělat šoféra servisního vozidla. Náhlá viróza ho vyřadila z akce. Začalo překotné hledání záskoku, které nakonec rozštípl Rosťa s tím, že bude řídit sám. Jelikož jsme ho v tom nechtěli nechat, zůstali letos naše stroje v garážích. On se nám nakonec ten plechový nepromok hodil.

Ve čtvrtek 9. května 2019 se pouze přesuneme do místa pátečního startu a tak opět není žádná velká hoňka. Rosťa nás postupně nabere a s naloženou dodávkou plnou cen vyrážíme směr Seč. Překvapuje nás hladký průjezd Prahou a rychle míříme k našemu cíli, kde určitě nebudeme první a to nás ještě čeká rozdělení pokojů pro závodníky.

Pro první noc jsme vybrali "Hotel Kapitán - Na Pláži". K večeři nás čeká plátek krkovice na houbách s bramborem, na který žádné stížnosti neproběhli. Následná volná zábava se nesla v tradičním poklidném a příjemném duchu. Snad jen malou kaňkou je přihlášená dvojice, která nedorazila a nezvala se ani zpět na volání. Doufáme, že se jim prostě jen nechtělo ve finále jet a nebylo za tím něco vážnějšího. Pro závod se budeme držet loňských zkušeností a osvědčeného systému doplněného o soutěž ve střelbě. Shodné body bude rozlišovat opět hod šipkami a není tak třeba řešit žádné větší spory.