Řitník 2018 - úvod

Bob
prosinec 2017 - duben 2018
 

Přípravy

Přípravy na 11. ročník započali již dlouho před vánoci a nesli se opět v duchu problémů s ubytováním a komunikaci s některými penziony. Nakonec se ubytovačky podařilo poskládat a Rosťa se pustil do plánování jednotlivých etap. Ty se několikrát měnily a došlo operativně i ke změnám průjezdních bodů na trasách. Pár pěkných míst jsme museli dokonce zavrhnout s ohledem na hůře sjízdné cesty v případě deště, nebo mokra. U některých míst také laborujeme se správnou formulací úkolů, maje na paměti pár věčných připomínkovačů (rejpalů), z předchozích ročníků! Vše opět dobře dopadne a plány etap i s úkoly jsou včas připraveny.

Já osobně jsme se na start ani do cíle žádné etapy při mapování nepodíval, ale s ohledem na zkušenosti Rosti a Monči, jsem se určitě mohl těšit na příjemné prostředí. I z jednání majitelů, jsme nabyli dojmu, že nás nečekají žádné problémy. Je potěšitelné, kolik se i u nás najde solidního a nijak předraženého ubytování. I pohled na trasy sliboval pro všechny závodníky naději na krásné a pohodové svezení ... no prostě ani my jsme se už opět nemohli dočkat až vyrazíme.

Bob
4.5.-7.5.2018
 

Řitník 2018

Tvorba itinerářů letos proběhli v naprostém poklidu ... i díky brzkému zmapování tras ..., a tak proběhlo až nezvykle málo porad. Možná jsme už ten náš systém vypilovali do dokonala. Víkend před Řitníkem nás přivítalo skoro letní počasí a nezbývalo se než modlit ať to vydrží. Závěrečná porada se konala opět "U Petříků" a potvrdila jen pohodu z předchozích příprav.

Pátek 4. května 2018 je pouze den přesunu do místa sobotního startu a tak opět není žádná velká hoňka. Sraz jsme si letos naplánovali až v cíli, jelikož máme každý jiný plán na cestu a na mě čeká zastávka v Jesenici za Prahou. Jsme tak ochuzeni o nějakou kulturní vložku, ale zábavy si užijeme dost v cíli. Zastávka se mě trochu protáhla a tak dorážím k mému překvapení skoro mezi posledními. Rychle se s většinou přivítám a šplhám se do druhého patra ubytovat.

Pro první noc jsme vybrali "Park Hotel Orlík". K večeři nás čeká gulášek s domácím chlebem, který se opravdu povedl. O to více nám pak chutná pivko. Celý večer se nesl v poklidném a příjemném duchu. V tom se snažíme udržovat i všechny závodníky, proto i v ubytování držíme standart s večeří a snídaní. Po loňských zkušenostech se držíme osvědčeného systému doplněného o soutěž ve střelbě a jízdě na kole. Shodné body rozlišuje hod šipkami a není tak třeba řešit žádné větší spory.