Řitník 2015 - 2. etapa

Po probuzení nás vítal mlžný opar a vlhký asfalt. Zvuk motoru mě napovídá, že do poslední etapy nás bude startovat o jednoho borce méně a pohled z okna můj postřeh potvrzuje. Odjet bez rozloučení a vysvětlení je počin, který k naší pohodové akci nepatří. To nám ovšem nemůže pokazit dobrou snídani a následné hromadné focení před startem 2.etapy.

Při následné rozdávání itinerářů na dnešní etapu, není respektováno rozdělení z předešlého dne a tím je vlastně totálně rozbita pointa tohoto řešení. Takže pro příště, si s tímto, už nebudeme komplikovat práci. Když se všichni vypraví, osedláme oře také my. Opuštěná zde zůstává pouze Yamaha Jirky a Zuzky, kteří se po včerejší noci ještě dávají do kupy. Časové okno hraje pro nás a tak máme čas se zastavit na obídek v restauraci York v Křimici u Plzně. Konečný přejezd už je na pohodu a po ucházející cestě. Konečná letošního Řitníku letos připadla na "Rekreační objekt Pohoda u Hracholusk", který je místní baštou házenkářů. Aby to bylo ještě zajímavější, hrají právě o mistrovský titul s Lovosicemi.

Vzhledem k ranní události do cíle dorazilo jen 34 strojů, protože již včera nás nuceně opustil Pavel na CBF-ce. Nejvíce borcům opět zatopila hledačka, zejména rozcestník v Bušovicích, když do závodu zasáhli stavební práce prováděné na místní komunikaci. Aspoň bylo zaděláno na pořádnou zábavu pro otrlé motorkáře. Bohužel se ukázalo, že není jednoduché vymyslet úkol, který by nešlo nějakou vychytralostí obejít. Vzhledem k důkladné přípravě jsme měli indície, za jaký čas se dala "Hledačka" absolvovat. Nebylo pak těžké dát si "dvě a dvě" dohromady a pochopit, že je něco v nepořádku. Po dlouhé době jsme tak museli přistoupit k penalizacím. Ty na jednu stranu o ničem významném nerozhodli, což vyvolalo nevoli u jedné skupiny, která chtěla, aby jsme byli tvrdší, na druhou stranu, jsme nechtěli přistoupit ke krokům, které by zbytečně zcela otrávili druhou skupinu. Správné řešení úkolů z druhé etapy si můžete připomenout níže.

Takhle měl vypadat správně vyplněný itinerář 2. etapy verze A

Takhle měl vypadat správně vyplněný itinerář 2. etapy verze B

První do cíle přijíždí opět Honza Vilím a i přes penalizaci mu zůstává nejrychlejší čas v hledačce. Posledního šneka si letos odvážejí Jirka se Zuzkou, kteří dorážejí v čase 21:33:20. Píchlou gumu musel opět řešit Olda na Repsolce, ovšem dnes to nemělo takové fatální následky. S prázdnou gumou dorazil také Pekař a tak se zdá, že letos se hřebíky lepí na kola kamarádům z Krušnohorské. Nejméně kilometrů dnes najel Bobo na bramboře a je to díky nalezení skulinky v pravidlech. Opravdový ranec kilometrů (365 km) si dnes nadělil Bohouš Vencl na KTM a to o 86 km více než Bobo.

Rodina Hálků letos všechny drtí a po Arnoštovi dnes díky perfektně natipovanému testu, bere zlato ten mladší Suchdolák, a to Kubajs jedoucí samozřejmě na Hondě. Vzhledem k tomu, že ho pracovní povinnosti odjet ještě dnes domů, proběhne jeho vyhlášení přednostně. Na druhý stupínek v 2. etapě postupuje Ráďa a stupně vítězů doplňuje s bronzem Bobo, oba na BMW. Tím jsme výsledky 2. etapy uzavřeli a zbývá již jen celkové pořadí.

Odkaz na web s výsledky "2. etapy"