Řitník 2015 - 1. etapa

Ubytování je na slušné úrovni a tak se nám vstává jak z bavlnky. Navíc nás k tomu vítá sluníčko, které docela příjemně hřeje. Po snídani se pouštíme do rozdávání itinerářů a již po ránu vyvolá dělení do dvou skupin řadu emocí, protože pointa této akce, většině lidiček unikla. Dali jsme se na boj, tak uvidíme co nás bude čekat v cíli 1. etapy. Nás dnes čeká velice krátký přejezd a tak nemusíme nikam pospíchat. Po vyřízení veškerých propriet spojených s našim ubytováním, balíme věci a vyrážíme na přejezd. Cesta nám ubíhá a nenaštve nás ani komplikace s uzavírkou na naší trase. Do pátečního nocoviště v "Mlýnu Brejlov" kousek od Týnec nad Sázavou dorážíme opět se značným předstihem. Po ubytování stihneme rychlí oběd a mezitím je pro nás připraveno sezení se slunečníkem. Pak už pomocí SMS sledujeme jak se jednotlivým borcům daří na letos premiérové "Hledačce" spojené s luštěním šifry.

O zábavu se postaral kamion, který vyplnil naše přání a stál před váhou ve Vyžici i během závodu. Chytákem byl také úkol ve Vepříkově, který někteří neprokoukli. Také nová vychytávka,v podobě Hledačky, některým pořádně zamotala hlavu. Především proto, že borci řádně nevyplňovali itineráře. Zbytečně pak opět na tomto sranda závodě vzpláli emoce. O další komplikace se pak postaraly rekonstrukce místních komunikací. Jinak je zatím nulová úmrtnost a do cílem dorazilo všech 36 strojů. Správné řešení úkolů z 1. etapy si můžete připomenout níže..

Takhle měl vypadat správně vyplněný itinerář 1. etapy verze A

Takhle měl vypadat správně vyplněný itinerář 1. etapy verze B

Jako první do cíle přijíždí Honza Vilím, ale nejrychleji premiérovou hledačku zvládl Arny a vypadá, že mu dočasné přesedlání na CBF-ku svědčí. Nejdéle čekáme na Oldu se Súťou, kteří za čas 12:32:28 berou šneka. Na omluvu je nutné dodat, že zdržení jejich skupiny z velké části způsobila píchlá guma na Repsolce. Po zásluze za to obdrželi titul "Píchači". Tahle grupa získala také titul "Vozembouch", pro který si přišel smutný Méťa na Aprilce. Nejméně kilometrů opět natočil Donatelo se Zlatuš a Bobo na bramboře. Nejvíce pak Pekař, který dnes natočil o cca 90 km více, takže si opravdu zajezdil.

Hondám se letos daří a tak nepřekvapí, že i 1.etapu vyhrává borec právě na ní. Tentokrát to je Arnošt na Hondě CBF, který bere zlato. Na stříbrný post se vyhoupl Míra Zíval a Renča na KTM. Na stupních vítězů to je letos pestré a bronzová medaile připadla Ráďovi s BMW. A tím jsme první etapu uzavřeli a pustili se do oslav vítězů, které dnes již nabralo tradičních obrátek.

Odkaz na web s výsledky "1. etapy"