Řitník 2015 - prolog

Nadešel den "Ř" a my jsme od rána natěšeni. Tím dnem je čtvrtek 7. května 2015. Dopoledne se ještě rozehříváme v práci, ale myšlenkami jsme již na trase. Naplníme servisní vozidlo, které opět pilotuje Štorchy, věcmi potřebnými pro hladký průběh celé akce a pak už jsou na řadě jen naše motokufry a hurá na cestu. Trasa na dnešní Prolog, je stejně jako loni, zašifrována a tak na borce čeká pěkná porce luštění. Pro naše info závodníci po rozluštění první šifry na startu Prologu zasílají SMS a čas přijetí je zaznamenán jako čas startu. Pohodlně pak během cesty sleduji kdo je již na trase. Dnešním místem dojezdu je "Rekreační a sportovní středisko "U Starého rybníka" Zbraslavice". Jsme zde s velkým předstihem a tak se v klidu ubytujeme a dojednáváme detaily kolem večeře. Přitom hledáme vhodné místo v dosahu WiFi pro on-line zadávání výsledků. Nakonec nic nekomplikujeme a usazujeme se přímo u recepce. Pak už zbývá jen vyhlížet první borce.

Proti loňsku, jsme se trochu rozrostli a do cílem Prologu přijelo 36 strojů. Důkladnou přípravu strojů si většina vzala k srdci a tak si ruce zašpiní je Kebulák, který si hraje s kladívky u své čízi. O větší vzrušení se postarají po příjezdu Štorchy a Žaky, kteří nám sdělují, že Žmulda někde na zkratce prorazil chladič své Benellky. Nakonec se to však neukázalo jako zásadní problém a ještě z toho byl slušný výsledek. Správné řešení úkolů z prologu si můžete připomenout níže..

Takhle měl vypadat správně vyplněný itinerář prologu

Po loňské úspěšné premiéře, systému Prologu s luštěním šifry, pokračujeme ve stejném trendu i letos a nejvíce vás asi potrápili zastupitelé v obci Nasavrky, kteří z vývěsky odstranili důležité lejstro, které obsahovalo indície ke splnění úkolu. I tak si, ale většina z vás poradila a tohle prostě k Řitníku patří. Potěšilo mě, že také všichni našli kůzlátko nad průjezdem, jen hlubočáci ho zaměnili za ovečku. Nesmím zapomenout ani na Aleše, který opět dorazil a pořizoval fotky a videa na trase.

Jako první do Zbraslavic dorazili Jirka Krejčí a Zuzka, ale absolutně nejlepší čas měl nováček Libor Hora. Moc platné mu to ovšem nebylo. Stejně jako loni, nejvíce času na trase Prologu strávil Pavel Blažek. Šneka mu ovšem vyfoukl další nováček Pavel Pavlovičdoprovázející Dědka a Pekaře. Na jejich pozdním příjezdu se zasloužil pozdní výjezd z domova, okořeněný píchlou gumou Pekaře v Praze. Ten si pak vyzkoušel jak se tlačí moto po magistrále. Nejméně kilometrů natočil Donatelo se Zlatuš, ale dle jeho vyjádření mu proměřuje tachometr. Naopak nejvíce opět Olda, který má ovšem obdobný problém.

Pro letošek jsme opustili systém s rozdělením borců do kategorií a vrátili se ke klasice. Za následek to mělo to, že stupně vítězů opanovali stejní borci, jako loni ve sportech. Takže stejně jako loni si první výhru odvezl Jarda Weber Pelc na Hondě VTR. Stříbro bral herr. Němec, tentokrát na půjčené Yamaze. Bronzová medaile zbyla na Žmuldu s jeho zablácenou Benelli a lehce tekoucím chladičem. Vyhlášení proběhlo po chutné večeři a pak již následovala volná zábava na místním baru, kterou kalilo teplé pivo a dlouhá čekačka na jeho získání.

Odkaz na web s výsledky "Prologu"