Řitník 2014 - celkové výsledky

Vyhlašování zahájíme nejdříve výsledky ze včerejší etapy, vzhledem k tomu, že se nám to díky pokročilému času nepovedlo. Pro vaši informaci zde uvedu, jako každý rok, pár dosažených hodnot, o kterých jsme se při vyhlašování nezmínili. Nejkratší čas na trase strávil Honza Vilím a bylo to 16:49:21. Aspoň nějaká náplast na zklamání, když postupně padal pořadím dolů. Proti loňsku jeho náskok na Káčka nečinní ani minutu. Nejvíce času naopak na motorce trávili Jirka se Zuzkou. Jejich čas 23:28:17 neměl daleko do celého dne.

Nejméně kilometru mělo letos dělené první místo, protože herr. Němec a Žmulda ujeli shodně 715 km. Asi nikoho nepřekvapí, díky již zmíněnému času, najezdili Jirka a Zuzka na Fazeru. Jejich 844 km už byla slušná porce. Věřím, že to cestování podle mapy dostanou do krve a příště to bude lepší. Již tradičně jim sekundovali všichni "hlubočáci". Na závěr ještě zmíním největší průměrnou rychlost. Ta letos činila 42,9 km/h a připsal si jí Mummerd na VTR-ku.

Dále se budeme věnovat jednotlivým skupinám. První na řadě jsou Turisti. Na bronzovém stupínku dojeli obhájci loňského triumfu Jirka a Renča na Hondě CB 750 se ziskem 308 bodů. Obhajoba nevyšla, ale i tak dokázali udržet vysoký standart. Stříbro si vyjel Arnošt na GoldWingu, když nasbírali 309 bodů. Zlato za 314 bodů bral po loňské smůle Jirka Zlesák alias Woodman na Magně. Dokončil tak vlastně to, co již započal loni a nedokončil díky kolenu, které mu vypovědělo službu. Na závěr ještě nemůžu nezmínit i bramborovou pozici. Ta letos zbyla na Lefika a Jabrunu. Nutno říct, že i oni měli velký podíl na úspěchu celé jejich grupy, která brala všechny poháry v Turistech. A právě ta jejich brambora nás vede k myšlenkám, jak hodnocení pro příští rok ještě vylepšit. Prostě ocenit ty, kteří navigují a partu vedou. Pár nápadu už je ... tak uvidíme.

Ve Sportech to bylo i letos dost vyrovnané, ale stejně jako v Turistech, brala poháry jedna grupa. Pohár za třetí místo bral za 303 bodů opět borec od nás a to Žmulda, poprvé na jeho Benelli. O druhém místu, tentokrát díky rovnosti bodů i kilometrů rozhodl až čas a ten měl lepší herr. Němec na reinkarnované Suzuce. První ve Sportech letos bral za 304 bodů borec, který letos rozluštil bod na trase Prologu ještě před zveřejněním prvního klíče. Kdo ještě neví, tak to byl Jarda Pelc alias Mummerd. Navíc si po sečtení všech bodů udržel první pozici i v "Tour de Řitník" a tak to asi nebude mít příští rok jednoduché.

Úplným vrcholem je vyhlášení celkového vítěze, který obdrží putovní pohár. Zde své tažení dotáhl do konce Woodman za 314 bodů. Nakonec je dobře, že se nám ty vítězné posty míchají a nemá to nikdo předem dané, jako za dob kralování Křemílka a Žmuldy.

Posezení se pořádně protáhne a tak se z pelechu moc nechce. Nakonec se však nutíme a využíváme krásného počasí na cestu domů. Byl to další povedený ročník a nezbývá než si krátce odfrknout a pustit se do další práce. Nasbírali jsme zase spousta podnětů, které s Rosťou během léta, řádně prodebatujeme na zahrádce u pivka a okoukneme také nám doporučených pár místeček na ubytování. Takže Řitníkum zdar a brzo na Dořitné.