Řitník 2013 - celkové výsledky

Vyhlašování celkových výsledku bylo letos rozděleno do třech skupin. Ale popořadě, nejdříve si řekneme něco o údajích, které jsme nevyhlašovali. Nejkratší čas na trase strávil tentokrát Žmulda a to 14:48:48 a o necelých 6 minut porazil Mummerda. Dobrá paralela s loňském. Nejdéle to naopak trvalo Tomášovi "Barynovi", když jeho čas v cíli činil 23:15:49.

Nejméně kilometru díky výpadku Jirky dokázal ujet Donatelo se Zlatkou a to na svých 564 km nepotřebovali polní a lesní zkratky. Jen o 2 km více najel Vlasta na Moto Guzzi. Nejvíce kilometrů naopak na absolvování celé trasy potřeboval Jirka Mráček na Suzuki. Jeho 736 km byla opravdu v letošním počasí nálož. Slušně mu sekundovali všichni "hlubočáci". Na post borce s největší průměrné rychlosti se letos probojoval Žmulda s hodnotou 40,7 km/h což nebude číst rád Arnošt, od kterého si půjčil Transalpa.

Jak už bylo dříve avizováno, letos byli borci rozděleni do dvou skupin, aby dostali možnost na medaile i závodníci s turistickým srdcem. A začneme tedy u nich. Třetím místem vybojoval Petr s Ivkou na Wildstaru od Yamahy se ziskem 370,6 bodů. Pro celkové stříbro si dojeli Lefik s Jabruňou na GoldWingu, když nasbírali 375 bodů. První místo za 377 bodů mezi Turisty bylo pro všechny velmi překvapivé, ale o to víc zasloužené. Navíc ho určitě všichni Jirkovi a Renatě na Hondě CB 750, upřímně přáli a tím i nápad rozdělit závodníky do dvou skupin splnil naše představy.

U Sportů to bylo o dost vyrovnanější a na bedně se opět udržel s 372 body borec tentokrát na půjčeném Transalpu, takže už tušíte, že to byl Žmulda. O druhém místu, tentokrát díky rovnosti bodů rozhodl větší počet ujetých kilometrů v neprospěch Bohouše Vencla na KTM. A o tom, že ve sportech to byl rok KTM svědčí první místo, které s 373 body obsadil Míra a Renata. Odváží si tak již druhý vítězný pohár a zdatně sekunduje Křemílkovi, který to letos vychladil a nedal o sobě ani žádnou zprávu. A to jsme se těšila na jeho souboje v nové skupině.

Na závěr pak chceme dodržet tradici, kdy každý ročník má jen jednoho skutečného vítěze a ten bude nově obdarován putovním pohárem. Stanovili jsme tedy ještě pořadí bez rozdílu kategorií. Jak už dle předchozích bodových zisků tušíte, připadl tento primát letos Jirkovi s Renatou za 377 bodů.

Ráno pak spolu naposled pohromadě posnídáme a vydáváme se na cestu domů. Je pěkné počasí a tak si projížďku konečně užíváme. Jako místo pro naplnění bříšek volíme Kersko, kde tradičně volíme mezí "kančím se šípkovou nebo se zelím". Pak stačíme přeci jenom u Kralup zmoknout než definitivně zaparkujeme stroje do garáže. Další podařená akce, která nás i přes nepřízeň počasí, nabila spoustou pozitivní energie pro další plánování. Nezanedbatelné byly i zkušenosti s novinkami, které nám pomůžou co nejvíce zpestřit příští ročníky.