Řitník 2012 - celkové výsledky

Po sečtení všech výsledku jsme získali zajímavý pohled. Na prvních třech místech se sešli borci se stejným počtem bodu a to Žmulda, Křemílek a herr. Němec. Dělila je pouze jedna desetina a nechtěli jsme, aby rozhodla právě ta. A tak se přímo nabídla možnost připravit pro ně rozstřel a k němu využít soutěže, které byly původně naplánované pro všechny (vzhledem k počasí jsme je zrušili). Vložil se do toho také kníže Veleprdel a rozhodl, že se k nim přidá i Mummerd a tím vlastně uznal jeho protest (odečet 10 bodů za chybu u úkolu v obci Myslív v 1. etapě). V rozstřelu na ně čekala jízda na lodičce, postavení tří báboviček, prolejzačka a střelba z dětského luku. Z lodičky měli všichni největší strach a nakonec to zvládli bravurně. U báboviček už bylo pár problému a zdržení, ale také je všichni postavili. Prolejzačka byla problém jen pro Žmuldu s jeho cejchou a rozhodovalo se doslova při střelbě z luku. Úspěšnost při střelbě nakonec určila celkové pořadí letošního Řitníku. Výsledky se dočtete níže.

Jako každý rok, navazuje plynule na vyhlášení vítězů poslední etapy vyhlášení celkových výsledků. V nejkratším čase nástrahy letošního ročníku zvládnul Mummerd. Rozdíl mezi jeho časem 11:03:35 a druhým Žmuldou je jen 6 sekund. Šneka pro největšího loudu letos dostali, k velkému zklamání Aleše Pidy, Mazlík a Světlana. Především díky tomu, jak si natáhli poslední etapu jejich celkový čas v cíli činil 21:55:13.

Kategorie nejmenší počet ujetých kilometru snad ani nemůže mít jiného vítěze než Jirku Zlesáka alias "Woodmana". Letos to bylo 536 km. Druhý Lefik a Pepa Zemek už měli o 6 km více. Na opačném konci se tentokrát usadil Pája s 692 kma to pro změnu díky zajížďce v etapě do Kdyně. Druhý největší cestovatel Aleš nakroutil o 80 km méně. Průměrné rychlosti letos kraloval Mummerd s hodnotou 53,76 km/h a opět jen velice těsně porazil druhého Žmuldu.

Cen se letos opět sešlo požehnaně a dostalo se na každého, s tím že většina si dokonce mohla vybrat sama. Hořká bramborová medaile letos zbyla, po zábavném rozstřelu prvních čtyř, za 304,7 bodů, na herr. Němce s jeho Ducati. Osobně jsem mu nezištně držel palce, ale nepomohlo to ... díky mizerné střelbě z luku. Formu z loňska potvrdil třetím místem Jarda alias Mummerd na Burgmanu se ziskem 305,8 bodů a dokazuje, že o rychlém stroji to není. Po loňské spanilé jízdě letos klesl na druhé místo, protože v rozstřelu se zasekl na překážkové dráze a s lukem mu to vyšlo až na druhý pokus. Řeč je samozřejmě o Žmuldovi na baby Monstru, jehož součet bodů činil 306,8. Pak přišlo už na celkového vítěze. Po loňské kritice a opuštění medailových pozic, ukázal díky závěrečnému rozstřelu všem záda. Jako jediný zatím dokázal vyhrát už po druhé. Netřeba snad dodávat, že celou dobu píšu o Křemílkovi na Triumphu, kterému pořád chybí ten jeden válec (že by tohle byla ta správná cesta k úspěchu? ... tak to mohl Jirka Mráček ověřit). Vítězství bral za 307,7 bodů.

Tím ovšem letošní vyhlašování nekončilo. Jelikož se jednalo již o pátý ročník, bylo na čase trochu bilancovat a odměnit ty, kteří to s námi poctivě těch pět let táhly. Celkem to bylo deset posádek a všem byl slavnostně udělen titul "STAROŘITNÍK". Na základě dosažených výsledků v dosavadních ročnících byl sestaven žebříček a vyhlášeno pořadí. Ten kdo četl poctivě výsledky předchozích ročníku, asi nebude překvapen pořadím na medailových postech. Pro pořádek tedy, třetí místo herr. Němec, druhé Mummerd a první ... kdo jiný než Křemílek.

Letos toho byla na vyhlašování opravdu spoustu a tak se nám vloudila i jedna chybička (přeskočili jsme Donatela a Kubajse), za což se omlouváme, ale zkrátka už toho na nás bylo, při letošní porci lidiček, dost. No a pak už se tradičně pilo, diskutovalo a hlavně bavilo. Ráno pak někteří pospíchali domů, jiní ještě posedávali a nezbývá než se těšit na další ročník.

Odkazy na další fotogalerie

Lefik : http://a018585.rajce.idnes.cz/Ritnik2012/
Kuba : http://jabagl.rajce.idnes.cz/Ritnik_2012/