Řitník 2011 - úvod

Bob
prosinec 2009 - duben 2010
 

Přípravy

Přípravu na čtvrtý ročník jsme tentokrát zahájili opravdu brzo, ale vzhledem k tomu jaký je už v listopadu problém sehnat volné ubytování pro 50 lidiček na příští květen, udělali jsme asi jenom dobře. Navíc jsme již za ty tři ročníky naší republiku pěkně prošpikovali a není snadné vybrat nové a zajímavé trasy, tak snad se nám to povedlo.

Nezvykle, oproti předchozím ročníkům jsme Vás nechali v anketě rozhodnout o tom, kolik bude mít příští ročník etap a kdy bude start Řitníku. Většina z hlasujících se přiklonila pro "tři etapy a start ve čtvrtek odpoledne". Tomu jsme také uzpůsobili první část a místo startu.

U mapování jsme si také letos užili dost legrace, hlavně při představě jak budete některá místa hledat, třeba "Kachní louži". Vzrušení nastalo také, když jsme se Sprinterem otáčeli na uzoučké cestě u pomníčku v Knížecím. Domorodci by si asi pamatovali na pitomce, který přijeli z Litoměřic a přesně po 100 letech zbořili jejich pomníček. Dohady, která vyvolá moje fotka z mapování zachycující speciál Walter, také nikdo nečekal. Ale dala nám námět na další zpestření doby mezi akcemi.

Bob
5.5.-8.5.2011
 

Řitník 2011

Stejně jako loni to z počátku vypadalo velmi bledě s počasím. Dva dny před startem začalo dokonce sněžit a to i v Litoměřicích. Na Šluknovsku, kam vedle etapa druhý den leželo 15 cm sněhu. Naštěstí se počasí umoudřilo a obešlo se i bez deštíku. Účast přislíbil poprvé Martin (gaučový motorkář), ale nakonec to vychladil a přijel jen s Alfim a Pájou do cíle.

Čest Freeboys tak letos hájili pouze nováčkové Tomáš, Súťa a Petr, které doplňoval Olda. A nevedli si špatně, vzhledem jaké nevýkony podávala Jawička. Kluci si zaslouží uznání, že v tom nenechali Súťu vykoupat a společně dovezli všechny stroje do cíle, tak jak se sluší na řádné Řitníky. Nakonec to byl právě Súťa, který získal aspoň dílčí ohodnocení a to hned medaili za třetí místo v poslední etapě. Detaily jsou zveřejněny dále.