Řitník 2010

Bob
jaro 2010
 

Přípravy

Letos jsme přípravám věnovali velké množství času a proběhlo nespočet sezení v hospůdce U Lexi než bylo vše hotovo. Vše začalo Rosťovým nápadem zařídit ubytování po vojenském stylu v nějakých kasárnách. Pak už byla jen otázka času než jsme přesně takové našli na netu ve Slavičíně. Po telefonu jsme se ujistili, že nám vyjdou vstříc a plánování trasy mohlo začít. Za start byla vybrána obec Pátek. Vzhledem k tomu, že jsme měli vyrážet ve čtvrtek mohlo to pro někoho být matoucí, ale nakonec všichni, kteří chtěli jet dorazili na správné místo a ve správný den. Už samo mapování bylo vzhledem k délce etap náročné a strávili jsme na něm s Žakym také tři dny.

Dokonce se nám podařilo i párkrát díky objížďkám trochu pobloudit a než jsme našli třeba cestu ke kapličce na kopci Hradišťko zajeli jsme pěkně hluboko do vinic, kde jsme řádně prověřili našeho "golfika".

Bob
6.5.-9.5.2010
 

Řitník 2010

Letošní jaro bylo obzvláště deštivé a projížďkám moc nepřálo. Změna nepřišla ani v den startu a tak předchozí očista a naleštění vzalo u většiny za své dříve než dojeli na start. Z Freeboys byl na startu tentokrát jen Hynek.

Alfi nastoupil pouze v roli mého asistenta a pomocníka. Ráďa musel do školy a Páju to loni moc nechytlo. Dorazil za námi aspoň do cíle. V celkovém pořadí to byl pro Hynka posun je o dva fleky na 17 místo, když se aspoň ve dvou etapách vešel do první desítky. Za to dosáhl celkově nejlepšího času, čemuž sám ani nemohl uvěřit. Detaily jsou zveřejněny dále.