Řitník 2009 - časovka

Vzhledem k tomu, že nám oproti loňsku chybí jeden den volna čekají všechny pouze dvě etapy. Aby ale závod nebyl příliš ochuzen zařazujeme první den alespoň časovku, ve které si všichni vyzkouší rychlost své orientace v mapě a dovednost prověří místo testů soutěže. Sraz je 7.5.2009 v 17 hodin v Autokempu Terezín. Účast je opět hojná a přibylo i pár nováčků. Přesně v 18 hodin dostává první závodník itinerář a startuje do časovky.

Sranda je v tom, že vlastně neví kam a tak po opuštění prostoru startu teprve studuje plán trasy časovky. Postupně tak vypouštíme i zbylé borce. Jako poslední nakonec startují Pája a Hynek, kteří doráží do kempu se značným zpožděním, ale přeci jen je zařazujeme na startovní listinu. Než dorazí, absolvují ostatní dovednostní soutěže :

Soutěž Vítěz Výsledek
Hod notorem Jirka Roušal 9,8 m
Pití mléka na čas Jarda Kohout 3 dcl za 4,7 s
Ostré střelby na bobra Pepa Kohout a Hynek Jakub 26 bodů
Měření řitě Pepa Kohout 29 cm

V nich nejlépe uspěl Pepa Kohout. Pro zpestření a zároveň kontrolu byl na trasu vyslán Márty. O kontrolním bodu na trase před startem nikdo nevěděl a kdo zastavil dostal do itineráře tématickou polepku. Pro Pepu Zemka se ovšem tato zastávka stala osudnou, když si pro odstavení svého GoldWingu vybral dost špatné místo. To mě inspirovalo k zavedení soutěže o "Vozemboucha", kterou znám již z dovolených Freeboys. To ovšem neznamená, že bych přál někomu něco špatného, ale uvidíme.

A jak to nakonec dopadlo? Nejrychleji časovku zvládl nováček Petr Brejla alias "Prdelák" v čase 46:46. Po dojezdu a protestech ostatních byla jemu, Kubovi Šimkovi a Kubovi Hálkovi udělena minutová penalizace za to, že nezastavil na kontrolním bodu. Nejrychlejším se tím pádem stává Láďa Zeňka, který ovšem v dalším závodu nepokračuje a tak jeho výsledek nepromluví do celkového pořadí. Prvenství tento den pro sebe získává Pepa Kohout a to hlavně díky výborným výsledkům v soutěžích.

Trasa časovky

START : Autokemp Terezín
1. Libotenice
2. Roudnice nad Labem
3. Polepy
4. Vrutice - Kontrolní stanoviště
5. Drahobuz
6. Liběšice
7. Trnovany
8. Litoměřice
CÍL : Autokemp Terezín

BONUS : Představ si mapu trasy časovky a obrazec otoč vzhůru nohama. Napiš anglicky význam symbolu, který vidíš.
odpověď : "FUCK OFF"

Časovka byla dlouhá 54 km.