Zajímavý nápad - Řitník

Bob
jaro 2008
 

Zajímavý nápad

Vzhledem k tomu, že jsem si podzimu na motorce moc neužil zapůsobil v lednu povzbudivě telefon od Rosťi, že již plánuje zajímavou akci na tento rok a dokonce už má i jistý nápad jak to celé trochu oživit. Nezbývá než vyrazit někdy na pivko a řádně to probrat. A jak jsem napsal také se stalo. Bude se jednat o třídenní orientační závod, při kterém navštívíme opravdové řitě České republiky a právě proto dostává název Řitník. Zájem je opravdu velký (odhadujeme minimálně dvacet závodníků) a tak pilně s Rosťou pracujeme na přípravě. Během příprav nás opět šokuje Rosťa. Nejdříve mě oznámí, že prodal kawičku a poděsí mě, že definitivně zanevřel na motorky. Pak mě ovšem ujišťuje, že tomu tak není a má vyhlídlou novou Suzuki 650S Bandit. A nakonec jí také 2.4.2008 parkuje v garáži.

Po teoretické přípravě 5.4.2008 vyrážíme na fyzickou objížďku plánované trasy závodu. Čeká nás v každém kontrolní bodě nalézt místo nebo objekt, který musí závodníci objevit nebo splnit úkol s ním spojený. Nakonec se to ukazuje jako slušná sranda. Při představě jak hledají pomník, zjišťují počet obyvatel nebo se fotí u sochy v parku se dost bavíme. Je to aspoň malá útěcha za to, že sami se nemůžeme účastnit závodu.

Bob
8.5.-11.5.2008
 

Řitník 2008

Na tuhle akcičku byli všichni řádně nažhaveni a plni očekávání. Vzhledem k mojí vytíženosti po narození nejmladšího "freebojáka" je to vlastně příležitost poprvé se letos projet na motorce. Ráno 8.5.2008 nabaluji věci na motorku a přijíždějí za mnou Hynek s Pájou a po chvilce také David. Společně se přesouváme na letiště do Charvátců u Loun. Tam je start do první etapy Řitníku 2008. Dochází k uzavření startovní listiny a k mému smutku se s námi Pája a Hynek zase loučí. Asi mají důležitější povinnosti. Jediným členem Freeboys, který bude závodit tak zůstává jen Radek.

Bojuje statečně, ale nestačí to více jak na celkové 13 místo. Získává alespoň ocenění pro borce s nejmenším počtem ujetých kilometrů, díky využívání i těch nejdivočejších zkratek. Detaily k celé akci naleznete dále.